El Departament de Governació va plantejar ahir als sindicats de la Funció Pública la possibilitat que els funcionaris i treballadors públics de Catalunya puguin veure els seus sous augmentats el 2014 al voltant d'un 0,5%, cosa que correspondria a l'increment de l'IPC d'aquest any. El Govern aplicarà aquest increment salarial en el cas que l'Estat no compensi a Catalunya l'impost sobre els dipòsits en les entitats de crèdit. Malgrat aquest canvi en la política retributiva del sector públic, que els últims tres anys ha vist com no s'actualitzaven els sous amb l'IPC, la Generalitat manté la seva intenció de retallar una paga extra el 2014, fet que suposa al voltant d'un 7% del sou.

La Generalitat va llançar aquesta proposta en el marc de la reunió de la Taula General de la Funció Pública, en què també es va acordar que el 2014 els empleats públics tinguessin dos dies més de lliure disposició "per afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar".

Les reaccions

El coordinador de l'Àrea Pública de CCOO de Catalunya, Xesús González, va explicar que la recuperació del poder adquisitiu el 2014 suposaria un augment de només 5 euros per a un treballador amb un sou mitjà de 1.000 euros, mentre que l'eliminació d'una de les pagues extra suposa una retallada de 90 euros.

González va denunciar, a més, que Governació condicioni aquest increment del 0,5 per cent a l'evolució de l'economia i que s'aprovi al Parlament una proposició en la qual s'insti el Govern a dur a terme aquest augment, amb la qual cosa "ni tan sols és una proposta en ferm".

Segons els sindicats, la Generalitat pretén també vincular la recuperació de la paga extra que es retallarà el 2014 a un eventual retorn a favor de Catalunya dels impostos per dipòsits bancaris que recapti l'Estat.