El president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, va insistir davant els quadres del seu partit que la pregunta d'una eventual consulta sobiranista a Catalunya ha de ser "clara i inclusiva". Mas va intervenir en el Consell Nacional de CDC, encara que en aquesta ocasió ho va fer a porta tancada. Fonts presents van explicar que el president català va mostrar de nou la seva aposta perquè la consulta sobiranista se celebri el 2014 amb una pregunta que sigui "clara i inclusiva", però sense donar més detalls, i va destacar que espera que hi hagi un "acord" sobre això.

Paral·lelalement, el Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya va aprovar un pacte amb la formació Reagrupament per sumar forces en el camí del procés sobiranista i aconseguir la independència de Catalunya.

Per part seva, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va fer una crida a "ser valents" per defensar una consulta acordada amb l'Estat i el projecte federal socialista, l'únic "camí" que segons la seva opinió és possible per resoldre el debat territorial plantejat a Catalunya. En la seva intervenció en el Consell de la Igualtat celebrat pel seu partit i en un moment de pugna amb el sector crític, Navarro va assenyalar que el PSC té "una proposta clara" sobre el debat català, la celebració d'una consulta legal i acordada, i un projecte amb un partit a Espanya (PSOE) per canviar la Constitució i crear un Estat federal.

En aquest sentit, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va afirmar que Brussel·les ha de tenir clar que el procés català "no decaurà" i que en cap cas "es resignarà", en allò que és, segons el seu parer, la voluntat majoritària dels catalans de votar sobre el seu futur col·lectiu en una consulta sobiranista. Junqueras va defensar així la seva recent intervenció a Brussel·les per defensar el procés independentista de Catalunya i on va amenaçar d'aturar l'economia catalana una setmana.

Finalment, la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, va advertir a CiU i PSC del fet que "entestar-se en experiments polítics fora de la llei", de la Constitució i de la democràcia "perjudica Catalunya i els catalans", fet pel qual els va demanar que rectifiquin, ja que l'alternativa és la "llei de la selva". En un acte a Granollers, Sán?chez-Camacho es va referir al debat de la consulta sobiranista a Catalunya per afirmar que "qualsevol cosa fora de la Constitució democràtica és optar per la llei de la selva, no es poden inventar drets i lleis".