El primer català de l'any es diu Tanai, és un nen que ha nascut instants després de la mitjanit a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

Per primera vegada, el departament de Salut de la Generalitat ha informat de forma ràpida a través de Twitter d'aquest tradicional esdeveniment que atreu l'interès dels mitjans de comunicació i la curiositat de molts ciutadans.

El missatge del compte de Salut en Twitter transmetia així aquesta nit que el primer català de l'any "ha nascut just a les 00.00.01".

El conseller de Salut, Boi Ruiz, visitarà a les 12 hores al qual és primer nadó de l'any nascut a Catalunya aquest any 2014.

El primer nadó ha estat així un nen, de nom Tanai, la seva mare és de Tortosa (Baix Ebre) i el seu pare basc.

El naixement ha estat a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i després de la visita el conseller atendrà als mitjans de comunicació i donarà més detalls del naixement.

Segons ha informat la Generalitat, el primer naixement a la província de Barcelona s'ha registrat a l'hospital Clínic de la capital catalana, a les 00.34 minuts d'avui, i és una nena de nom Amira.

A Girona, el primer nadó ha nascut a les 01.30 hores a Calella i és d'una família de Lloret de Mar.

El primer nadó nascut a Lleida es diu Luca i la seva mare ha donat a llum a l'Hospital Arnau de Vilanova passats 18 segons de la mitjanit. El nen lleidatà ha estat, per tant, el segon català de l'any.