Setanta persones van ser rescatades ahir en quedar atrapades en 14 cabines del telefèric de Montjuïc, a Barcelona, per culpa d'una avaria.

Quatre de les persones que es trobaven en una de les cabines van ser rescatades pels bombers a través d'una escala-grua, abans que pogués ser activat el motor auxiliar d'emergència del telefèric.

Aquest motor auxiliar va permetre que les altres cabines afectades anessin arribant poc després a alguna de les tres parades amb que compta el telefèric, on els viatgers, la majoria turistes, van ser evacuats pels bombers després que aquests obrissin manualment les portes.

L'evacuació es va portar a terme en poc menys d'una hora, segons les fonts, i no es va registrar cap incident durant aquesta. Els passatgers evacuats no van necessitar assistència, tot i que els serveis sanitaris es van desplaçar a la zona per si havien d'actuar.

Dos dies fora de servei

El telefèric uneix el port de Barcelona amb la muntanya de Montjuïc, amb parades a Miramar i al castell, i depèn de Transports Municipals de Barcelona (TMB).

Segons fonts de TMB, el telefèric tardarà almenys dos dies a poder tornar a prestar servei a causa d'aquesta avaria, l'origen del qual s'està investigant.