La segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, va garantir ahir la continuïtat de l'espectacle de Cap d'Any a la ciutat, després de l'èxit de públic obtingut, i va constatar l'interès internacional que ha despertat la primera edició d'aquest esdeveniment.

En declaracions a la premsa, Recasens ha assegurat que "l'Ésser del Mil·lenni", la figura de ferro de quinze metres d'altura que va protagonitzar el comiat de 2013 a la capital catalana, "ha vingut per quedar-se". "Només puc dir que ho repetirem", va postil·lar.

Segons l'Ajuntament, unes 70.000 persones van seguir en directe l'espectacle, que es va celebrar a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona.

La regidora va fer una valoració "molt positiva" de l'acte i va afirmar que els barcelonins, amb la seva assistència massiva, familiar i cívica a l'esdeveniment, "han demostrat voler un espectacle de Cap d'Any a la ciutat".

Per això, va declarar que "d'una manera o una altra, Barcelona haurà de repetir aquest esdeveniment", que en aquesta ocasió ha impulsat Turisme de Barcelona, per encàrrec del consistori, amb el suport tècnic i artístic de La Fura del Baus, Grup Focus i Pirotècnia Igual.

Segons Recasens, l'esdeveniment va oferir l'"equilibri perfecte" entre l'espectacularitat, el talent i la creativitat, mostrant signes d'identitat propis de Catalunya com els castellers, que van compartir protagonisme amb l'Ésser del Mil·lenni.

"Són distintius nostres que no es poden veure a d'altres ciutats del món i són símbols que hem de preservar", va apuntar.

Amb aquest espectacle, Barcelona volia projectar-se al món i "colar-se" en els resums de les televisions internacionals sobre les celebracions de Nit de cap d'any de grans capitals com Nova York, París, Sidney o Londres.

Tot i que encara és d'hora per fer una valoració sobre això, Sònia Recasens va assegurar que l'espectacle barceloní "ha tingut interès en l'àmbit internacional" i que en "pocs dies" es farà un balanç més exhaustiu de l'impacte que ha tingut.

"Però intuïm que ha anat molt bé. Ha estat un èxit rotund, i també d'organització i logística", va remarcar.