La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va explicar que els beneficis del primer sorteig de la Grossa es destinaran a programes preventius de la infància.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Munté va concretar que els beneficis d'aquesta nova loteria de la Generalitat es destinaran a centres oberts en què s'atén fora de l'horari lectiu a menors d'entorns socialment desafavorits i a cases d'acollida on viuen els que no poden fer-ho amb les seves famílies. "La xifra exacta no la coneixem, però seran més dels cinc o sis milions inicialment previstos perquè hi ha hagut una sèrie del primer número de la Grossa que no s'ha venut i hi haurà més beneficis", va explicar la consellera.

Munté també va alabar l'esforç que havia fet el govern català per incrementar lleugerament el pressupost del seu departament fins als 1.630 milions, en què havien crescut les partides de renda mínima d'inserció, de beques menjador, habitatge social i atenció a la pobresa. "Satisfacció la tindria si disposéssim de més recursos per a la política social a Catalunya que ja generem però que se'n van", va assegurar la consellera de Benestar Social i Família.