L'exconseller i exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira va recordar ahir la seva reunió ara fa deu anys amb la cúpula d'ETA a Perpinyà, i va assegurar que "va valer la pena". "Avui fa deu anys. Em va canviar la vida, però la violència ha deixat d'existir i d'interferir en l'independentisme. Havia de fer-se. Va valer la pena", va apuntar Josep-Lluís Carod-Rovira en el seu compte de Twitter just quan es complien deu anys de la seva reunió amb la cúpula directiva de la banda terrorista ETA.

En l'època en què es va reunir amb la banda terrorista ETA, Carod-Rovira era conseller en cap de la Generalitat en el govern de Pasqual Maragall. L'exdirigent d'ERC es va reunir en secret amb Josu Ternera i amb Mikel Antza, membres del comitè executiu de la banda terrorista, a la ciutat de Perpinyà, sense coneixement de Maragall i mentre era president en funcions de la Generalitat de Catalunya ja que Maragall estava de viatge oficial.

La dimissió

La reunió de Carod-Rovira amb la cúpula d'ETA tan sols 38 dies després de ser nomenat conseller en cap, va provocar una tormenta política. Les peticions perquè el líder nacionalista deixés el seu càrrec en el Govern català van ploure des de diverses àrees. Especialment dur va ser el PP, que per boca de l'aleshores president de l'Executiu, José María Aznar, van instar Margall a cessar-lo i al secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, a pressionar perquè Carod-Rovira deixés de ser el conseller en cap.

Davant les pressions com a conseqüència de la seva trobada a Perpinyà, Carod-Rovira va dimitir del seu càrrec en el Govern i ERC va decidir que encapçalés les llistes electorals per a les eleccions generals a les Corts previstes per al 14 de març de 2004. El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona i president del PP a Catalunya entre l'any 1996-2002, Alberto Fernández Díaz, va criticar en un comunicat les paraules de l'exdirigent d'ERC.

"L'entrevista de Carod-Rovira i ERC amb la banda terrorista ETA només perseguia que el terrorisme no perjudiqués la independència, i no el fi de la banda terrorista", va considerar Fernández Díaz, i va afegir: "aquella entrevista de Carod-Rovira només va servir per donar oxigen polític a ETA".