Els comerciants estan "satisfets" de la campanya de Nadal. Ho ha assegurat el secretari general adjunt de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Emiliano Maroto, en declaracions a l'ACN. Les compres nadalenques s'han incrementat "un 3%" respecte a les xifres que es van registrar ara fa un any. "S'ha animat" i la dada "és molt positiva tenint en compte la davallada" d'anys anteriors, ha recordat. El secretari general adjunt de la CCC ha pronosticat també que les rebaixes -comencen dimarts 7 de gener- seguiran la mateixa tendència i incrementaran les vendes entre "un 3 i un 5%". Calculen que els catalans es gastaran uns 800 milions d'euros en uns productes rebaixats d'entrada un 50%.

La campanya de Nadal ha anat bé als comerciants. Segons la Confederació de Comerç de Catalunya, les compres de Nadal i Reis han animat els compradors, que ha incrementat les vendes un 3%. El secretari general adjunt de la Confederació, Emiliano Maroto, ha assegurat que, a l'espera d'acabar de recollir les dades d'aquest cap de setmana, el balanç és "molt positiu". "S'han fet força vendes, molta animació", ha afirmat en declaracions a l'ACN.

I l'increment en les vendes és bona notícia, sobretot, ha apuntat Maroto, per la "davallada" d'ara fa un any. Tot i que la Confederació encara no té la xifra exacte de volum de vendes, ha sentenciat que els comerciants estan "satisfets". Per Nadal els productes d'alimentació són els més demanat mentre que de cara a Reis els clients opten més per roba, joguines i articles d'informàtica.

Per rebaixes, un 5% més

Maroto ha pronosticat, a més, que les rebaixes també aniran bé pels comerciants. La Confederació ha estimat que l'increment oscil·larà entre el 3 i el 5% de manera que la xifra de volum de vendes podria tancar-se al voltant dels 800 milions d'euros. Calculen que cada català hi destinarà entre 90 i 100 euros i han detectat que, més enllà dels descomptes, cada cop més els clients opten per productes més barats i econòmics a l'hora de comprar durant les rebaixes.

En qualsevol cas i segons les dades de la Confederació, les rebaixes començaran amb descomptes de fins al 50% com a preu de sortida. "Són percentatges interessants" per aconseguir una bona campanya, ha reconegut. Maroto.