La policia local de Vilanova i la Geltrú (Garraf) va detenir ahir a la matinada un home acusat de matar la seva parella sentimental, el cadàver de la qual va aparèixer calcinat en una parcel·la de la zona del Piular de la localitat.

Segons fonts pròximes al cas, la víctima mortal és Núria R.P., una dona de 43 anys d'edat, mentre que el detingut és la seva parella sentimental, Antonio S.A., que tenia antecedents per violència de gènere. De fet, fa uns anys, Antonio S.A. va tenir una ordre d'allunyament respecte a la dona, si bé ara novament vivien junts.

Segons les mateixes fonts, el suposat autor del crim va ser qui va alertar prèviament els familiars, als quals va explicar que la seva dona havia patit cremades, sense especificar com ni en quin estat es trobava en aquells moments.

Els familiars van avisar aleshores la policia local, que es va dirigir de manera immediata a la zona del Piular, als afores de Vilanova i la Geltrú, on abunden les parcel·les amb horts i petits habitatges.

A la seva arribada a l'indret dels fets, els policies van trobar el cos de la dona calcinat i sense vida, motiu pel qual immediatament van detenir l'home com a suposat autor del crim.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va emetre un comunicat en el qual condemnava aquest crim, el primer cas de violència masclista ocorregut a Catalunya en el que va d'any.

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de la regió Metropolitana Sud de Barcelona es farà càrrec de la investigació a partir d'ara, segons fonts de la policia catalana, per determinar, entre d'altres qüestions, el mòbil del crim i com l'home va matar la dona.

El nombre de víctimes mortals en casos de violència masclista va caure en picat el 2013 a Catalunya, amb quatre casos, davant dels dotze que s'havien produït durant tot l'any anterior.

Es dóna el cas que l'últim crim masclista de l'any passat a Catalunya també va ocórrer a Vilanova i la Geltrú, on el passat 22 de desembre un home de 32 anys va acabar amb la vida de la seva parella sentimental, de 37 anys.