La Policia Nacional ha detingut sis persones a Salou i ha donat per desarticulada una organització de traficants de drogues i armes, segons va informar ahir el CNP. A més, els investigadors han procedit a escorcollar dos domicilis ubicats a Salou i Cambrils, on van confiscar un subfusell Kalaixnikov, una pistola del calibre 7,65 mm, una arma de foc de fabricació casolana, dos silenciadors, abundant munició i tres pistoles de fogueig. La investigació va arrencar a principi del 2013, quan els agents van saber de l'existència d'un grup organitzat, integrat en la seva majoria per individus originaris dels països de l'est d'Europa, que pel que sembla es dedicava al tràfic d'armes.

La investigació

Després de realitzar les primeres indagacions, els agents van aconseguir la identificació d'un ciutadà espanyol dedicat al tràfic d'estupefaents, que mantenia una estreta relació amb la banda. Els investigadors van descobrir després que la trama investigada planejava realitzar una venjança a altres individus que, pel que sembla, els havien sostret una important quantitat de cocaïna.

Davant aquestes circumstàncies, els agents van organitzar ràpidament un dispositiu per detenir els implicats que va culminar amb l'arrest de sis persones, tres d'elles relacionades amb l'organització criminal: un ciutadà espanyol buscat per les autoritats franceses; un individu d'origen búlgar i un altre més nascut a Montenegro. Aquests dos últims comptaven amb diverses Ordres Europees de Detenció i Entrega (OEDE).