L'advocat de la infanta Miquel Roca ha anunciat aquest dimarts que recorrerà a l'Audiència de Palma la imputació de la infanta Cristina per presumptes delictes fiscals i blanqueig de capitals. Roca confia "totalment", ha assegurat, en la innocència de la infanta. No obstant això, el catedràtic de Dret Penal Jesús María Silva, el segon advocat de la infanta, ha obert la porta a que no es presenti finalment cap recurs d'apel·lació i que la infanta s'expliqui i declari. "No descarto la possibilitat que potser no recorrem si tantes ganes té el jutge d'escoltar les explicacions de la infanta" i "amb això es realitza com a persona", ha dit Silva.

Roca ha dit que "discrepen" de la resolució del jutge i que interposaran un recurs d'apel·lació manifestant el perquè de la seva posició. Acte seguit, ha assegurat que confia "totalment" en la innocència de la infanta.

Silva ha anat una mica més enllà després de dir que treballaran en l'elaboració d'un principi de recurs contra la decisió. De fet, ha obert a la porta a la possibilitat que no hi hagi recurs i la infanta es pugui explicar. Silva ha insistit en aquesta proposta que encara ha de parlar, ha apuntat, amb Miquel Roca i la mateixa infanta. "Si tantes ganes hi ha d'escoltar-la, doncs que ho expliqui, però el dret de recurs el reconeix la Constitució i un dret fonamental i no descartem fer-ne ús", ha afegit. En qualsevol cas, ha remarcat que no descarten cap possibilitat.

El segon advocat de la infanta ha dit que estudiaran la imputació i que afronten el procés amb "total tranquil·litat i serenitat i això forma part de la normalitat de l'estat de dret". Silva fins i tot ha recalcat que es demostra que "es tracta igual a tot el món. Nosaltres seguirem treballant com ho fem en altres casos en defensa dels nostres clients". També ha admès que aquesta "espècie d'infern o purgatori s'està allargant".

A preguntes dels periodistes, l'advocat que ha dit que el balanç de la investigació durant mesos és que "no hi ha cap element que permeti imputar la infanta per aquests delictes". I és que aquesta és la segona vegada que el jutge imputa la filla del rei Joan Carles després que el passat mes d'abril també ho fes, una decisió que va quedar revocada per l'Audiència de Palma al cap de pocs dies un cop estimat el recurs de la fiscalia que al·legava manca d'indicis.