El jutge veu estafa en el doble sou que cobrava un directiu del Sant Pau

Considera que José Cuervo podria haver incorregut en un delicte d'estafa agreujada

09.01.2014 | 00:00

El jutge que investiga la gestió de l'Hospital de Sant Pau ha conclòs que el doble sou cobrat per l'exdelegat de la Generalitat José Cuervo quan va fitxar com a directiu del centre sanitari suposa un frau a l'Institut Català de la Salut (ICS), que podria constituir un delicte d'estafa agreujada. En un acte, el titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona ha donat per acabada la investigació que va obrir sobre els dobles pagaments a José Cuervo per dos contractes successius que va signar el 2011 amb la Fundació Privada i de Gestió de l'Hospital de Sant Pau, de manera que el manté imputat a ell i als quals eren gerents d'aquelles entitats, Jordi Varela i Jordi Bachs.
El jutge remet la causa a la Fiscalia i a la resta de parts personades perquè, en el seu cas, presentin els seus escrits d'acusació contra els tres imputats pels dobles pagaments a José Cuervo, pas previ a l'obertura de judici oral contra ells per un delicte d'estafa, agreujada en tractar-se d'una contractació pública. Segons manté el magistrat en el seu acte, del que s'ha investigat fins ara se'n desprèn que l'Institut Català de la Salut "va resultar defraudat" amb la doble remuneració percebuda per José Cuervo, en la quantitat de 47.072 euros, per això ofereix a aquesta entitat pública la possibilitat d'exercir accions com a perjudicada en la causa.
El jutge va obrir aquesta investigació per determinar la legalitat dels sous que Cuervo, exdelegat de la Generalitat en l'època del tripartit i exregidor de l'Ajuntament de Barcelona, va percebre com a funcionari de l'ICS i, simultàniament, per dos contractes signats amb les Fundacions del Sant Pau per desenvolupar el campus universitari i assessorar en la construcció de nous edificis destinats a la investigació científica.
El jutge conclou en el seu acte que "José Ignacio Cuervo cobrava simultàniament de l'Hospital de Sant Pau i de l'ICS, sense que aquest organisme ho sabés". En la seva declaració davant del jutge, els gerents de les dues fundacions imputats van al·legar que els contractes subscrits amb Cuervo pretenien proporcionar-li un complement salarial, perquè la retribució que l'Institut Català de la Salut (ICS) pagava a Cuervo era insuficient en relació amb la feina que aquest havia de desenvolupar a l'Hospital de Sant Pau. La investigació sobre la duplicitat de pagaments a Cuervo és una de les tres peces separades en què s'ha dividit la causa sobre les suposades irregularitats de l'Hospital de Sant Pau.

Catalunya


El Parlament ajorna la tramitació de la llei del referèndum

El Parlament ajorna la tramitació de la llei del referèndum

Forcadell manté fora de l'ordre del dia l'inici de la tramitació parlamentària de la norma que ha...

Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

El menor, de nacionalitat francesa, va morir dilluns a l'Hospital Sant Joan de Déu on estava...

Una empresa dissenya vestits antimosquits i antipaparres per a gossos

Una empresa dissenya vestits antimosquits i antipaparres per a gossos

Stingbye està especialitzada en la confecció de peces que protegeixen de les picades


Aena defensa el paper de la Guàrdia Civil al Prat i diu que és «transitori»

Aena defensa el paper de la Guàrdia Civil al Prat i diu que és «transitori»

La directora de l'aeroport de Barcelona assegura que el problema és entre l'empresa i els seus...

El TC rebutjarà avui el recurs de súplica per a la tramitació exprés

El TC rebutjarà avui el recurs de súplica per a la tramitació exprés

El ple del TC tanca la porta al nou Reglament del Parlament català per tramitar de forma ràpida...

Enllaços recomanats: Premis cinema