Estats Units va negar ahir haver mantingut qualsevol tipus de conversa amb Espanya sobre una possible descàrrega en territori espanyol de residus químics de l'arsenal sirià, segons va informar la portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Laura Lucas. "Estats Units no ha tingut converses amb Espanya pel que fa a la descàrrega o l'emmagatzematge de residus químics de les armes químiques de Síria", va assegurar.

El diari El Periódico, citant fonts oficials espanyoles, va informar ahir que el president dels EUA, Barack Obama, havia sol·licitat al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, l'ús del port de Tarragona per descarregar residus químics ja tractats de l'arsenal sirià, així com posterior emmagatzematge.

Davant la possibilitat que el port tarragoní acollís arsenal químic sirià, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), va reclamar que es "pensi en la ciutat per a inversions i no per a quan no saben on col·locar segons quines coses". "Per què sempre ha de recaure en les nostres espatlles? Hi ha moltes altres espatlles", va assegurar Ballesteros que va recordar l'aposta turística de la ciutat.