Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir el suposat autor de l'homicidi d'un home ocorregut dimarts passat al barri de La Ribera, de Barcelona, on també en va apunyalar i va deixar greument ferit un altre. Segons va informar la policia autonòmica, el presumpte homicida, un jove de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la capital catalana, va ser identificat quan estava ja arrestat als calabossos de la comissaria dels Mossos a Les Corts perquè dimecres va ser detingut per la Guàrdia Urbana per haver agredit un indigent a la plaça Reial de Barcelona.

Les acusacions

El detingut, al qual se l'acusa de dos delictes d'homicidi, un en grau de temptativa, i un altre de lesions va ser identificat pels Mossos d'Esquadra com el presumpte autor de l'agressió de dimarts després d'efectuar diverses comprovacions, que la policia no va especificar perquè el cas es troba sota secret de sumari. El detingut és el sospitós d'haver apunyalat un home de 67 anys, que va quedar ferit, i d'haver-ne matat, també amb un ganivet, un altre de 64 anys que va intentar retenir-lo.

El succés va passar entre els carrers Mirallers i Brosolí, al barri de La Ribera de Barcelona, en una zona molt concorreguda per turistes, ja que es troba als voltants del Museu Picasso, el Born i la basílica de Santa Maria del Mar. Els Mossos d'Esquadra, que no van informar del mòbil del succés, semblen descartar que es tractés d'un robatori pel relat dels testimonis dels fets, que no van sentir que l'homicida requerís les seves pertinences a l'home ferit, ni al mort, abans d'apunyalar-los.