La Delegació del Govern a Catalunya va informar ahir que tots els grups parlamentaris interessats a accedir al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona tenen coneixement que poden sumar-se a la visita institucional que preparen les comissions d'interior del Congrés i el Senat. A través d'un comunicat la Delegació del Govern va sortir així al pas de les denúncies d'alguns diputats catalans sobre suposades "traves" per accedir a les dependències d'aquest centre ubicat a la Zona Franca. En aquest sentit, el Govern central informa que el passat 3 de gener -data d'entrada en el registre del Parlament- es va informar als grups parlamentaris catalans interessats a accedir a aquestes dependències que, si ho desitgen, poden sumar-se a l'esmentada visita institucional.

De la seva banda, un portaveu de la Policia Nacional va afirmar que en aquest centre no es posaven traves per a les visites dels advocats a qualsevol hora, per la qual cosa no pot parlar-se d'opacitat, mentre que els familiars tenen el seu propi horari de visites. També va informar que, dels 55 interns del CIE, 51 tenen antecedents, un d'ells amb 78 detencions, un altre amb 67, un altre amb 58, un altre amb 37, mentre que diversos superen les 30 detencions.

D'altra banda, els promotors de la campanya "Tanquem els CIE" van aconseguir ahir que l'europarlamentària alemanya Ska Keller i els diputats catalans Isabel Vallet, de la CUP; Sarà Vilà i David Companyon d'ICV-EUiA; i Pere Bosch i Marta Vilalta, d'ERC, entressin a la sala de visites del CIE acreditant-se com si fossin familiars dels interns.