Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha assegurat avui que Oriol Pujol que mai no va percebre contraprestacions econòmiques per un vot al Parlament en la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial.

Així ha reaccionat CDC a l'escrit que el fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado ha remès al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què demana la imputació de Pujol per un delicte de suborn, en entendre que va sol·licitar 30.000 euros a un dels empresaris implicats en la trama de les ITV a canvi de votar a favor dels seus interessos a la Llei de Seguretat Industrial.

En un comunicat, el partit liderat per Artur Mas ha assegurat que no ha rebut cap comunicació oficial de la petició d'imputació i que tota la informació de la qual disposen és la que ofereixen els mitjans de comunicació.

Davant les noves acusacions, CDC ha reiterat l'"absoluta innocència d'Oriol Pujol Ferrusola, que mai no va sol·licitar ni de bon tros va percebre cap prestació -econòmica o no econòmica- a canvi d'una votació al Parlament durant la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial".

CDC ha remarcat que l'esmentada llei es va aprovar el 2008 durant el govern tripartit de PSC, ERC i ICV i que en aquest moment CiU era a l'oposició, de manera que els vots dels diputats de la federació no calien per aprovar la normativa.

En el comunicat, tant CDC com Oriol Pujol es posen a disposició de la justícia per aclarir qualsevol informació relacionada amb el cas.

Oriol Pujol ja va ser imputat per un delicte de tràfic d'influències per, suposadament, arreglar el mapa d'adjudicacions d'ITV a Catalunya, cosa que el va obligar a delegar les atribucions de secretari general de CDC i de president de CiU al Parlament, encara que manté l'acta de diputat.