El promotor cultural Eliseu Climent torna a escena. La difícil situació financera d'Acció Cultural del País Valencià ha portat el seus responsables a sol·licitar al president fundador d'aquesta entitat que lideri la negociació d'un préstec amb Bankia que ha d'assegurar el seu futur. Segons publicava el diari El Mundo, per autoritzar el veterà editor a encapçalar l'operació, és necessari el vot favorable de l'assemblea de socis de l'organització, que ha estat convocada el pròxim 28 de gener. El principal punt de l'ordre del dia d'aquesta assemblea serà l'aprovació de l'acord de finançament amb Bankia per un import que ascendeix a 633.000 euros amb un termini d'amortització de 15 anys.

Les exigències

Bankia hauria exigit a Acció Cultural que hipotequés el Centre Ovidi Montllor d'Alcoi així com les seus de Monòves, Vall d'Uixó, Ontinyent i Castelló. Des de l'entitat cultural es recorda que en els últims anys s'han vist afectats per la forta crisi econòmica i que abans d'engegar el procés de negociació amb els bancs, han executat un "pla de reducció de despeses i estructures fixes i d'augment d'ingressos propis a un ritme molt accelerat".

Segons recull el mateix rotatiu, també es demana facultar "expressament" Eliseu Climent "per a realitzar totes les operacions necessàries per dur a terme l'operació, incloent l'atorgament d'escriptures". Mentrestant, la decisió de recórrer a Climent per liderar la negociació d'un préstec no ha sorprès, ja que el president fundador d'Acció Cultural del País Valencià té una llarga experiència no només a l'hora d'aconseguir crèdits als bancs per aconseguir comprar les seves seus sinó també per convèncer la Generalitat de Catalunya, diputacions i ajuntaments perquè financin el pagament de les corresponents hipoteques. Eliseu Climent ha estat durant dècades a la primera línia de l'activisme catalanista, que ha compaginat amb els seus negocis editorials.