El Govern defensa la innocència d´Oriol Pujol

El conseller de la Presidència ha assegurat que "no hi ha res del que la fiscalia interpreta" en el seu escrit

14.01.2014 | 15:49

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha apel·lat avui la presumpció d'innocència del diputat de CiU Oriol Pujol, sobre el qual hi ha una nova petició d'imputació per part de la Fiscalia que el portaveu del Govern ha qüestionat.

"Com en tota mena de cas, apel·lem la presumpció d'innocència", ha afirmat avui Homs en la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, en què ha recordat que existeix una sol·licitud de la Fiscalia però no una imputació.

Quant als arguments aportats pel ministeri públic per demanar la imputació de Pujol per suborn, Homs ha assenyalat que "no hi ha res de tot això que la Fiscalia interpreta que hi ha" a partir de correus electrònics que, ha recalcat, no va escriure el diputat de CiU.

El fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado ha remès al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què demana la imputació de Pujol per un delicte de suborn, en entendre que va sol·licitar 30.000 euros a un dels empresaris implicats en la trama de les ITV a canvi de votar a favor dels seus interessos a la Llei de Seguretat Industrial.

L'esmentat informe al·ludeix a un correu electrònic en el qual l'empresari Sergi Alsina hauria proposat a un altre empresari implicat, Ricard Puignou, el pagament de 30.000 euros per influir presumptament en Oriol Pujol i CiU de manera que presentessin esmenes, a favor dels seus interessos, al projecte de Llei de Seguretat Industrial que plantejava el tripartit.

Enllaços recomanats: Premis cinema