L'actual secretari d'Ocupació del Govern, Ramon Bonastre, ha fitxat per l'àrea de negociació col·lectiva de la consultora PwC, i Joan Aregio, actual director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el substituirà com a número dos del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat.

El govern català va aprovar ahir aquest relleu en el departament que lidera el conseller Felip Puig i va agrair a Bonastre la seva labor aquests anys. Segons fonts del sector, Bonastre s'incorporarà ja aquesta mateixa setmana a PwC, on s'encarregarà de liderar des de Barcelona tots els processos de negociació col·lectiva en què participi aquesta firma a tot Espanya.

Bonastre, que en l'anterior legislatura va ser director de Relacions Laborals, s'ha encarregat durant aquests anys de mediar en conflictes laborals com els de Nissan, Yamaha, Cacaolat o fins dilluns en el de Panrico. Ramon Bonastre no és el primer polític de l'àrea laboral que passa a l'àmbit privat, o que fa el camí invers; Esther Sánchez, directora general d'Ocupació amb el conseller Francesc Xavier Mena, era consultora de l'àrea de dret del treball de Baker & McKenzie Advocats.