El jutge veu indicis de suborn d´Oriol Pujol en el cas de les ITV

Rebutja la petició del fiscal d'obrir una peça a part per investigar aquests nous fets en entendre que són "connexos" a la causa oberta

16.01.2014 | 07:35

El jutge que investiga la trama de les ITV veu "indicis racionals" d'un delicte de suborn imputable al diputat de CiU Oriol Pujol, però ha rebutjat la petició del fiscal d'obrir una peça a part per investigar aquests nous fets, en entendre que són "connexos" amb els de la causa ja oberta. En un acte, el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Enric Anglada ha citat a acusacions i defenses del cas de les ITV a una compareixença el 20 de gener que ve perquè concretin les seves posicions sobre la nova imputació per suborn que la Fiscalia planteja per a Oriol Pujol, la seva dona, Anna Vidal, i dos empresaris de la trama, Sergi Alsina i Ricard Puignou. En el seu escrit, el magistrat del TSJC enlletgeix a la Fiscalia Anticorrupció que dilluns passat fes públic en un comunicat la seva petició d'imputació de Pujol per un delicte de suborn abans que al tribunal, cosa que segons la seva opinió "escapa d'una instrucció curosa i serena". El fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado ha presentat un escrit en el TSJC en el que demana que s'obri una peça separada del cas de les ITV -en la qual Oriol Pujol està imputat per tràfic d'influències- per imputar un delicte de suborn al diputat de CiU, la seva dona, Anna Vidal, i dos empresaris de la trama.
La nova línia d'investigació de la Fiscalia Anticorrupció es basa en els últims informes de l'Agència Tributària, dels que es desprendria, segons el ministeri públic, que Oriol Pujol hauria cobrat 30.000 euros a l'empresari de les ITV Ricard Puignou a canvi de votar a favor dels seus interessos en la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial del tripartit. El fiscal sospita que aquests pagaments s'haurien realitzat, amb la intermediació de Sergi Alsina, l'empresari imputat en el cas ITV i amic íntim d'Oriol Pujol, a una societat que administra la dona de Pujol Ferrusola, Anna Vidal, qui fins ara havia prestat declaració en el TSJC en qualitat d'imputada.
Segons l'opinió del magistrat del TSJC Enric Anglada, examinats "detingudament" els escrits de la Fiscalia, "es desprèn amb absoluta claredat" que de les diligències practicades es deriven indicis racionals d'un altre delicte -en aquest cas suborn- dels que originàriament s'investigaven en el cas de les ITV, de tràfic d'influències. El jutge raona que els dos delictes són competència del tribunal del jurat i són "connexos", pel que descarta la petició de la Fiscalia d'obrir una peça separada per a la seva investigació o seguir un nou procés contra Oriol Pujol i els altres tres implicats.

Enllaços recomanats: Premis cinema