Les PAH catalanes ocupen seus de Bankia per evitar desnonaments

La plataforma reclama al banc que no reclami judicialment el deute i ofereixi lloguers socials a la gent amb problemes

16.01.2014 | 13:22

Membres de les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) d'arreu de Catalunya han ocupat simultàniament seus de l'entitat Bankia per exigir que negociïn els casos abans de fer un desnonament. A Granollers, més de mig centenar de persones han ocupat una seu d'aquesta entitat financera al centre de la població al crit de 'Sí que es pot' i 'No té sentit, gent sense pisos i pisos sense gent'. L'acció s'ha celebrat de manera simultània arreu de Catalunya i amb la voluntat de mantenir l'ocupació fins que Bankia es comprometi a negociar amb els representants de les PAH a Barcelona. La PAH reclama que Bankia es comprometi a no reclamar judicialment el deute i a facilitar el lloguer social.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha dut a terme aquest dijous una acció simultània a més de 20 localitats de Catalunya on s'han ocupat seus de Bankia amb l'objectiu de pressionar perquè l'entitat financera negociï els casos d'impagaments d'hipoteques que estan tractant. El membre de la PAH de Granollers, Xose Lombao, ha explicat que l'acció ha estat planificada per part de l'assemblea dels interlocutors de la negociació amb Bankia davant del fet que aquestes negociacions "no estan donant resultats".

Lombao ha lamentat que després de la visita del president del govern espanyol als EUA hi hagi mitjans de comunicació americans que estiguin dient que Bankia és "el símbol de la recuperació financera a Espanya" ja que ha assegurat que si s'està recuperant és "a costa de moltes persones que han quedat atrapades a les preferents o a hipoteques resultat de la bombolla de la que Bankia és un dels principals responsables". Precisament, Lombao ha assegurat que les entitats nacionalitzades, com Bankia, són "les que estan donant més probelmes" per portar a terme les negociacions.

Ha assegurat que la voluntat de l'ocupació a Granollers, on han participat membres d'altres PAH del Vallès, es mantindrà fins que hi hagi "garanties de que hi haurà una negociació seriosa" i els negociadors obtinguin una cita perquè les peticions que fa la plataforma s'escoltin. "Volem garanties perquè les peticions avancin qualitativament i poder donar resolucions als problemes de moltes famílies que estan patint les conseqüències de la política irresponsable de Bankia", ha declarat.

Entre les peticions de la PAH hi ha que quan hi hagi un procés d'execució d'hipoteca el Bankia no reclami judicialment el deute que quedi restant després de la subhasta o abans si s'acorda la dació, que es comprometi a oferir lloguers especials i socials a les persones que ho demanin, que assumeixi ella mateixa el pagament de deutes pendents com l'IBI o la comunitat de propietaris quan hi hagi una dació en pagament i que es comprometi a suspendre les subhastes i llançaments i a negociar amb les PAH, entre d'altres.

Catalunya


EN DIRECTE | Segona jornada de mobilitzacions
EN DIRECTE | Segona jornada de mobilitzacions<br/>

EN DIRECTE | Segona jornada de mobilitzacions

Centenars de persones es concentren a les portes del Palau de Justícia una hora abans de la...

20-S : Crònica del cop contra les institucions catalanes

20-S : Crònica del cop contra les institucions catalanes

La Guàrdia Civil deté catorze alts càrrecs i escorcolla 41 dependències de la Generalitat |...

Els estibadors de Barcelona decideixen no proveir els vaixells que allotgen policies

Els estibadors de Barcelona decideixen no proveir els vaixells que allotgen policies

Un dels ferris no va atracar a Palamós ja que el Port, controlat per la Generalitat, li va denegar...

Junqueras admet que l´actuació d´ahir altera el referèndum

Junqueras admet que l´actuació d´ahir altera el referèndum

El vicepresident ha afirmat que "no hi ha moció de censura més gran que la democràcia i el...


Montoro comunica la intervenció total de les finances de la Generalitat

Montoro comunica la intervenció total de les finances de la Generalitat

El ministre revela que el control serà «indefinit» i assegura que no perillen les nòmines dels...

Puigdemont acusa l´Estat de «suspendre de facto» l´autogovern i referma el referèndum

Puigdemont acusa l´Estat de «suspendre de facto» l´autogovern i referma el referèndum

El president de la Generalitat també denuncia l'aplicació «de facto d'un estat d'excepció» a...

Enllaços recomanats: Premis cinema