El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va afirmar ahir que la renúncia al seu escó en el Parlament de Catalunya de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, "és un gest que l'honora perquè posa per damunt dels seus interessos personals l'interès col·lectiu del partit". Navarro va fer aquestes declaracions al Congrés, on es va reunir amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, després de la qual cosa va registrar al costat de la portaveu parlamentària, Soraya Rodríguez, una proposició no de llei per instar el Govern a reunir de forma urgent la Comissió Bilateral Generalitat-Estat.

Després d'explicar que Ros li havia comentat que anunciaria que deixava l'escó, Navarro va apuntar que, tot i això, "continuarà sent alcalde per molt temps", perquè pensa que és un "excel·lent alcalde". Sobre la posició de la resta de diputats crítics del PSC en la votació per reclamar les competències en matèria de referèndums, va sostenir que el que "tothom ha de fer amb el seu vot és seguir les indicacions que el màxim òrgan del partit ha establert democràticament".

Navarro, a més, es va dirigir expressament als diputats crítics del PSC per apel·lar a la disciplina de vot amb l'argument que així es va decidir majoritàriament, en votació secreta, en l'última reunió del Consell Nacional del PSC. "Ningú no pot posar en dubte el resultat d'un procediment escrupolosament de debat democràtic dins de l'organització del partit per part de tots els seus representants", va emfatitzar, convençut de la necessitat que els representants del PSC en les diferents institucions actuessin "conforme a aquesta decisió". D'altra banda, Navarro va assegurar que no renunciarà a demanar diàleg "als separadors i els separatistes" per solucionar el "conflicte" que hi ha entre Catalunya i la resta d'Espanya.