La Fiscalia Anticorrupció acusa el diputat de CiU Oriol Pujol de "trair l'interès públic" en benefici propi en aprofitar el seu càrrec per afavorir a la trama corrupta de les ITV, que al seu torn el "recompensava" amb pagaments a través de l'empresa de la seva dona, Anna Vidal. En el seu escrit tramès al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el fiscal Fernando Maldonado exposa els indicis que el porten a demanar la imputació per suborn d'Oriol Pujol, que segons la seva tesi va rebre pagaments de la trama a través de factures que la seva dona va girar a la societat d'un dels empresaris imputats "per serveis aparentment prestats".

La nova línia d'investigació plantejada per la Fiscalia es basa en "nombrosos correus electrònics" i en dades de l'Agència Tributària que demostrarien que Pujol va cobrar el 2008 comissions per votar a favor dels interessos de la trama en la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial impulsada pel tripartit. De tots aquests indicis el fiscal conclou que Oriol Pujol "és el polític que, valent-se del seu càrrec en benefici propi i traint l'interès públic, assumeix i executa les pretensions formulades per l'empresari Ricard Puignou qui, al seu torn, es val de Sergi Alsina per utilitzar Oriol Pujol".

"I l'esmentada utilització es recompensa a través dels pagaments degudament acreditats efectuats per la societat Inteca a Alta Partners i d'Alta Partners a Anna Vidal, dona d'Oriol Pujol", afegeix Fernando Maldonado. L'escrit subratlla que, segons dades de l'Agència Tributària, la dona d'Oriol Pujol "factura importants quantitats de diners a la societat de Sergi Alsina", empresari que manté una "amistat íntima" amb el diputat de CiU, "com ells mateixos han reconegut en les seves declaracions judicials". Concretament, assenyala el fiscal, a la base de dades d'Hisenda consta un pagament de 80.000 euros d'Inteca (la societat de Ricard Puignou) a Alta Partners en concepte de vendes efectuat el 2008, any en què Anna Vidal va facturar 46.400 euros a aquesta firma a través de la seva societat Serveis i Participació Nova.

Dels correus i dades fiscals analitzats, el fiscal conclou que Puignou era el que pretenia obtenir benefici per a la seva societat Inteca i, per això, "no dubta a pagar 80.000 euros a Alsina, sabedor que aquest influirà en el seu amic íntim Oriol Pujol, qui en la seva condició de portaveu del grup parlamentari en l'oposició, CiU, intentarà afavorir els interessos del primer". Segons el fiscal, Oriol Pujol "també va sol·licitar 30.000 euros per prestar els seus serveis polítics i casualment la dona d'aquest va rebre 46.500 euros de Sergi Alsina". El fiscal recorda que el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, que va iniciar la investigació fins que va haver d'inhibir-se per afectar l'aforat Oriol Pujol, està investigant "els diversos pagaments efectuats en altres operacions dubtoses per part de Sergi Alsina a Anna Vidal".