La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra va utilitzar ahir a la nit per primera vegada canons de so per dissoldre els manifestants que van causar incidents al barri barceloní del Raval , al final de la marxa en solidaritat amb les mobilitzacions de Gamonal .

Segons ha informat el Departament d'Interior, els canons , que provoquen un so ensordidor , es van utilitzar per espantar manifestants que estaven causant destrosses en el mobiliari urbà i cremant contenidors a carrers propers a la Rambla de Barcelona , que van concentrar els principals incidents .

Els canons acústics són un dels dispositius que el Departament d'Interior estudia per substituir l'ús de pilotes de goma per part dels antiavalots , la utilització quedar restringida a partir del proper mes d'abril .

Un grup de manifestants , la majoria encaputxats , van provocar incidents als carrers properes a les Rambles de Barcelona, ??on van llançar objectes contra aparadors d'oficines bancàries i altres establiments comercials , van calar foc a contenidors i van destrossar mobiliari urbà .

Els incidents més greus van tenir lloc quan un grup de manifestants va atacar la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona, ??on van llançar cadires i taules de les terrasses properes contra l'entrada de les dependències policials .

L'atac a la comissaria i els incidents relacionats es van saldar amb dos agents de la Guàrdia Urbana i tres mossos d'esquadra ferits , segons les estimacions dels dos cossos policials .

Així mateix , els manifestants van causar desperfectes en material de la Guàrdia Urbana i sis vehicles antiavalots dels Mossos d'Esquadra van resultar danyats , han afegit les mateixes fonts .

Per la seva presumpta vinculació amb els disturbis , la policia catalana ha detingut tres persones , dues d'elles menors d'edat , als quals acusa de desordres públics i atemptat a l'autoritat.