L´acusació veu el suborn de Pujol dins del ´pla delictiu´ de les ITV

L'advocat de 'Manos Limpias' demana que no es separi la peça per considerar part de la mateixa trama

18.01.2014 | 12:43

L'acusació popular que exerceix Manos Limpias en el cas de la presumpta trama corrupta de les ITV ha demanat que no se separi la investigació per suborn al diputat de CiU Oriol Pujol de la que ja té oberta per tràfic d'influències, per entendre que es tracta d'"un mateix pla delictiu".

En un escrit, a què ha tingut accés Efe, el sindicat Manos Limpias demana al magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que porta el cas que desestimi la petició de la Fiscalia d'investigar per separat l'acusació per suborn de la de tràfic d'influències, per la qual Oriol Pujol fa mesos que està imputat.

El magistrat Enric Anglada ha acordat aquesta setmana investigar dins la mateixa causa la nova acusació plantejada per la Fiscalia, que es desprèn dels informes de l'Agència Tributària sobre el cas de les ITV, en entendre que són "connexos" amb els de la causa principal, davant la qual cosa el fiscal ha recorregut perquè descompongui en dues peces separades.

Davant aquesta situació, l'acusació popular, que exerceix el bufet d'advocats Zaragüeta-Reina en nom de Manos Limpias, sosté que cal mantenir la unitat de la investigació per suborn i per tràfic d'influències, ja que es tracta d'"un mateix pla delictiu".

Segons l'acusació popular, el delicte de suborn del qual ara s'acusa Oriol Pujol, la seva dona Anna Vidal i els empresaris imputats Sergi Alsina i Ricard Puignou es cometria en el marc d'un "mateix pla executor" de la suposada trama corrupta.

"Ens trobem davant un mateix pla delictiu, un mateix 'full de ruta' en el desenvolupament del qual s'ha comès més d'un fet delictiu", sosté l'acusació popular en el seu escrit tramès al magistrat.

Segons aquest escrit, la suposada trama corrupta, investigada per intentar arreglar un concurs sobre ITV a Catalunya, va cometre una "continuïtat delictiva" en executar un pla preconcebut -"un concert previ"-, en què el suborn va ser comès per poder perpetrar d'altres delictes, com per exemple el de tràfic d'influències, o per facilitar la seva execució o procurar la seva impunitat.

L'acusació popular comparteix la preocupació de la fiscalia que una nova imputació podria suposar un retard en la instrucció, encara que reconeix que aquesta demora seria "inapreciable" perquè el magistrat actua amb una "diligència i celeritat exquisida".

El fiscal sosté que Oriol Pujol va cobrar comissions de l'empresari Ricard Puignou a canvi de votar a favor dels seus interessos a la Llei de Seguretat Industrial que el tripartit va impulsar el 2008, pel que segons el ministeri públic va ser recompensat amb pagaments a través de la societat que administra la seva dona.

Enllaços recomanats: Premis cinema