Els Mossos d'Esquadra van detenir el 15 de gener a Santa Perpètua de Mogoda un home i una dona com a presumptes autors de més d'una vintena de robatoris amb força i furts en vehicles. Els dos detinguts actuaven a les àrees de servei i descans de l'AP7. Segons han informat els Mossos, seleccionaven les víctimes, principalment estrangers; l'home feia tasques de vigilància i la dona aprofitava per forçar els panys o trencar els vidres dels cotxes per agafar els objectes de valor. La detenció es va fer després que els Mossos van aturar el vehicle en què anaven tots dos i a dins hi van trobar nombrosos objectes de valor provinents dels robatoris, així com armes blanques i eines per forçar els vehicles.

Els detinguts, tots dos de nacionalitat espanyola, hauríen comès 27 delictes de robatori amb força i furts interior vehicle, un delicte de robatori amb violència i un altre de falsificació documental.

La unitat dels Mossos que es dedica a perseguir delictes a les principals vies de circulació del país, va iniciar l'abril de 2013 una investigació davant un augment dels robatoris a interior de vehicle en diferents àrees de servei i descans de l'AP-7.

Els investigadors van poder relacionar gran part dels fets amb els mateixos autors, un home i una dona que sempre empraven el mateix 'modus operandi'.

Primer de tot entraven amb el seu turisme lentament a la zona d'estacionament de les àrees de servei, feien una volta per comprovar que no hi hagués presència policial i seleccionaven les víctimes. L'home que normalment feia de conductor deixava el vehicle en marxa i feia tasques de control i vigilància, mentre la dona aprofitava per forçar els panys de les portes o trencar els vidres de les finestres per poder apropiar-se dels objectes.

Per dificultar la tasca policial feien servir diferents turismes per cometre els delictes, als quals els canviaven constantment les plaques de matrícula per altres prèviament sostretes.

El dia 15 de gener agents dels Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Santa Perpètua de Mogoda estaven realitzant un control de pas a la sortida 18 de l'AP-7 per tal de localitzar possibles autors de robatoris a interior de vehicle a les autopistes. Una patrulla va detectar que un turisme s'aturava al voral uns metres abans d'arribar al control policial.

Els agents van poder veure com una dona baixava del vehicle i manipulava les plaques de matrícula. Posteriorment van observar que la dona llençava una bossa fora de la via. Davant dels fets els mossos van decidir aturar el vehicle i van constatar que coincidia amb un dels turismes utilitzats per cometre els robatoris que investigava la UOM.

A l'escorcollar el vehicle els policies van trobar joies i telèfons mòbils provinents de diversos robatoris, així com armes blanques i objectes contundents utilitzats per forçar vehicles. A més, els mossos van comprovar que la bossa llençada pels ocupants contenia un joc de plaques de matrícula sostretes. Davant d'aquests fets els van detenir.

La investigació portada a terme per la UOM ha permès imputar als dos detinguts 27 robatoris amb força i furts interior de vehicle i un robatori amb violència. A més, els investigadors han pogut constatar que són membres d'un clan familiar dedicat a realitzar robatoris a vehicles, principalment turistes estrangers que circulen per les diferents vies ràpides del país. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els dos detinguts que acumulen un gran nombre d'antecedents van passar a disposició judicial ahir dissabte.