Els Mossos van posar a disposició del jutge el detingut major d'edat durant els incidents de divendres a la nit a Barcelona després de la manifestació de suport als veïns de Gamonal, mentre va deixar en llibertat els dos menors arrestats, la detenció dels quals va quedar sense efecte. Els disturbis es van iniciar després de dissoldre's a la plaça de Sant Jaume de Barcelona la manifestació de suport a les mobilitzacions dels veïns de Gamonal, que divendres a la nit va recórrer els carrers del centre de la ciutat.

Un grup de manifestants, la majoria encaputxats, van provocar incidents als carrers propers a les Rambles, on van llançar objectes contra aparadors d'oficines bancàries i altres establiments comercials, van calar foc a contenidors i van destrossar mobiliari urbà. Els incidents més greus es van produir quan un grup de manifestants va atacar la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona, on van llançar cadires i taules de les terrasses pròximes contra l'entrada de les dependències policials.

L'atac a la comissaria i els incidents relacionats van provocar ferides a dos agents de la Guàrdia Urbana i tres mossos d'esquadra, segons les estimacions dels dos cossos policials.

La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra va utilitzar durant aquests disturbis per primera vegada canons de so per dissoldre els manifestants que van causar incidents. Els canons, que provoquen un so eixordador, es van utilitzar per espantar manifestants que estaven causant destrosses al mobiliari urbà i cremant contenidors. Els canons acústics són un dels dispositius que el Departament d'Interior estudia per substituir l'ús de pilotes de goma per part dels antiavalots, la utilització dels quals quedarà restringida a partir del proper mes d'abril.

Per part seva, el president del grup municipal del PPC a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va demanar explicacions a l'equip de govern per les mancances del dispositiu policial, fet que segons la seva opinió va obligar la Guàrdia Urbana a tancar-se a la comissaria per protegir-se. El consistori va qualificar els incidents d'"inadmissibles".