L'exconseller socialista Joaquim Nadal ha demanat avui "seny" després que la Comissió de Garanties Estatutàries ha suspès cautelarment de la comissió executiva i del Consell Nacional als tres diputats que van trencar la disciplina de vot al Parlament.

El dirigent del PSC a Girona, crític amb l'actual direcció del partit, ha fet aquestes afirmacions avui a Santa Coloma de Gramenet, on ha presidit la presentació del manifest per l'exercici del dret a decidir promogut per sectors crítics del seu partit, en un acte que ha comptat també amb la presència de l'alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlón.

Sobre la suspensió cautelar dels diputats que el dia 16 es van alinear al Parlament amb CiU, ERC i ICV-EUiA, Nadal espera que "allò cautelar no sigui definitiu" i ha demanat respecte a la decisió dels seus companys de partit.

Nadal veuria "fatal" que els tres diputats que van optar per defensar demanar el traspàs a la Generalitat de les competències per convocar referèndums hagin d'abandonar el grup socialista perquè això "debilitaria el projecte polític socialista".

L'exconseller espera que la mesura adoptada avui "se superi ràpidament" i ha recordat que altres vegades s'ha trencat la unitat de vot sense que l'assumpte hagi anat a més.

En la presentació del manifest pel dret a decidir, Nadal ha assegurat que l'anomenada "tercera via" -entre l'opció independentista i el rebuig a qualsevol proposta en aquest sentit- "no té cap credibilitat".

"En el dret a decidir -ha afirmat- penso igual que el president Artur Mas, però en la Catalunya que vull penso diferent".

Segons la seva opinió, si s'impedeix als catalans poder expressar-se en una consulta sobiranista, les pròximes eleccions autonòmiques no els permetran elegir entre "dretes i esquerres, ja que seran unes eleccions plebiscitàries".

Nadal ha assegurat que ell seguirà sent militant del PSC i ha afirmat: "no penso renunciar a la meva condició de militant socialista".