L'alcalde de Lleida i exdiputat del PSC al Parlament, Àngel Ros, confia que la solució que acabi prenent la direcció en relació als tres diputats que van trencar la disciplina de vot dijous passat al Parlament "estigui basada en el diàleg". Ros s'ha mostrat convençut que se'ls acabarà aplicant una sanció econòmica com ja va passar fa un any amb els diputats que van trencar la disciplina del partit per no votar en contra de la declaració de sobirania, una situació "més greu políticament" segons l'alcalde, i així s'eviti "arribar a la situació irreversible de l'expulsió". Ros creu que la Comissió de Garanties estudiarà el cas però que serà la Comissió Executiva qui acabi prenent la decisió definitiva.

Àngel Ros ha defensat que la direcció del PSC hauria de donar l'oportunitat als tres diputats díscols a analitzar en la Comissió de Garanties d'aquest dilluns la situació que els va dur a trencar la disciplina de vot fixada per la direcció del partit. Per Ros, la Comissió de Garanties del PSC ha d'estudiar el cas i posteriorment hauria de ser la Comissió Executiva qui acabi prenent la solució definitiva sobre els díscols.

L'alcalde de Lleida ha remarcat que en situacions similars viscudes anteriorment, com la d'ara fa un any, es va aplicar una sanció de caire econòmic i, per això, "crec que el més adient és que si es trenca la disciplina es pugui aplicar sanció però no l'expulsió del grup i molt menys del partit". Per això, Ros confia que tant des de la Comissió de Garanties com des de la Comissió Executiva del PSC de la setmana vinent "es vagi en aquest sentit". "En el PSC no hi sobren parlamentaris ni hi sobren militants", ha sentenciat.

Per l'alcalde de Lleida, el que ha de fer el PSC "és parlar, dialogar mot", sobretot entorn de les relacions entre Catalunya i Espanya i també ha demanat diàleg de la direcció amb els tres diputats díscols, per posar de relleu que "tots els que estem al partit compatim un projecte de país comú". Per Ros, davant la crisi social, econòmica i institucional de Catalunya, tot remarcant el "diferencial important" que suposa la crisi institucional derivada del fet nacional, "és evident que hi ha sentiments i visions determinades que fan un projecte socialista coherent com ha estat en el llarg del temps", ha dit.

Ros ha defensat que "la pluralitat és un valor al PSC que forma part de l'esperit fundacional del partit" i ha remarcat que la formació defensa "un projecte socialista únic que tots compartim però amb visions i sensibilitats diferents", sobretot en la tema del desenvolupament nacional i identitari de Catalunya, ha dit. "Hem demostrat amb els anys que amb aquesta pluralitat de visions o sensibilitats hem aportat molt a aquest país", ha afirmat, tot sentenciant que "només des de la pluralitat ets capaç de liderar la integració de la societat civil".