El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar que posarà en marxa una nova línia d'ajuts a finals de febrer per evitar desnonaments de persones que estan en situació d'atur de llarga durada. Concretament, s'hi destinaran 7 milions d'euros que beneficiaran unes 4.000 persones, amb una ajuda per persona d'entre 100 i 200 euros per un període de fins a un any. D'altra banda, en resposta a una pregunta parlamentària al ple del Parlament, Vila va avançar que també s'obrirà una nova convocatòria, l'última va ser el 2010, per rehabilitar edificis. En aquest cas s'hi destinaran 17 milions d'euros per millorar l'accessibilitat, millores energètiques i patologies estructurals.

En la seva intervenció, Vila va argumentar la necessitat d'impulsar un estímul en el sector de la construcció mitjançant la rehabilitació d'habitatges i va posar la ciutat de Barcelona com a exemple. Una mesura que, de moment, està condicionada al fet que es tanqui un acord amb el Ministeri de Foment.

D'altra banda, Vila va anunciar des del Parlament que la C-16 inclourà nous descomptes en els peatges. "Aconseguirem que la C-16 sigui més utilitzada", es va comprometre Vila davant la pregunta de la diputada d'ICV-EUiA Laura Massana.

Precisament aquesta formació, va reclamar ahir al govern català una llei de finançament del ?transport públic que evités que aquest últim "sigui un luxe" després del "desmesurat" increment de tarifes en metro i autobusos de ?Barcelona.