ERC anuncia que no hi haurà llista conjunta amb CiU per als comicis europeus

24.01.2014 | 14:55

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va anunciar que el seu partit no formarà coalició amb CiU en les properes eleccions europees i, en conseqüència, queda ja descartat que els partits sobiranistes catalans vagin junts en una única llista electoral. Junqueras va comunicar aquesta decisió durant un acte d'ERC celebrat a l'Ateneu de Torrelles de Llobregat, dins de la campanya que duu a terme aquest partit anomenada "Votar és democràcia".
Segons el president d'ERC, una coalició únicament amb CDC ja no podia ser de totes les forces catalanes favorables al dret a decidir, ja que ni UDC, ni ICV ni la CUP volien formar part d'aquesta candidatura.
Junqueras va afirmar que "davant la complexitat de formar una llista conjunta amb tots els que estem compromesos amb la democràcia i la consulta del 9 de novembre, el millor per preservar la transversalitat del procés, que és una de les seves principals fortaleses, és no deixar fora a ningú". "És preferible -va afegir- que sumi cada força el màxim de vots possibles i adoptar el ferm compromís de treballar conjuntament a favor de la consulta".

Enllaços recomanats: Premis cinema