El president català, Artur Mas, va afirmar que la reunió que celebra el PP a Barcelona "no és una convenció d'idees i propostes", sinó que és "un festival d'amenaces" a Catalunya, i va denunciar la campanya "bruta" que ha iniciat el PP a favor del "no" quan rebutja la consulta.

Mas va fer aquestes declaracions en el marc de la convenció municipal que CDC va celebrar a Calella, on va manifestar també que "si poguéssim contraposar idees, entendria perfectament un Govern espanyol que convencés es catalans que és millor estar dins que fora".

"No entenc un Executiu i un partit que no deixin els catalans decidir el seu futur. Aquest festival d'amenaces no va enlloc. Esperem que demà (avui), amb els peixos més grans, hi hagi aportacions en positiu. No vénen a convèncer, vénen a espantar". Va destacar que des del PP volen convèncer que una Catalunya independent seria "de pobres i no podrem pagar res... Aquests són els seus plans?".

Paral·lelament, Mas proposarà a ERC, ICV i les CUP consensuar un programa comú per a les eleccions europees en l'àmbit de la reivindicació nacional perquè el procés polític que viu Catalunya arribi amb una "veu única" a Europa. La proposta va arribar l'endemà que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, rebutgés una llista conjunta.