Busquen una estratègia per fer front al Pla Hidrològic de l´Ebre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre organitza una jornada amb l'objectiu de reaglutinar forces entorn del moviment antitransvasista

26.01.2014 | 06:52
Busquen una estratègia per fer front al Pla Hidrològic de l´Ebre
Busquen una estratègia per fer front al Pla Hidrològic de l´Ebre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre va organitzar ahir una jornada amb l'objectiu de reaglutinar forces entorn al moviment antitransvasista i dotar-se d'arguments jurídics i tècnics per a la nova etapa que ara inicien. Així ho va explicar la portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Susanna Abella, que també va declarar que es volien avançar al govern estatal per guanyar-li la partida quan aquest tirés endavant el pla de conca. Així mateix, durant la jornada, es va posar damunt la taula que el pla de l'Ebre era el pitjor que s'havia fet, i que la justificació d'un nou cabal pel riu era un frau científic. La cimera, des d'on es va reclamar més diàleg amb la CHE i el Ministeri, va reunir entitats molt diverses amb l'ojbectiu de reunir el màxim de punts de vista possible. No és la primera vegada que la PDE organitza una cimera d'aquestes característiques. De fet, n'acostumen a preparar una cada vegada que enceten una nova etapa. En aquest cas, segons Susanna Abella, portaveu de la plataforma, han volgut que tothom pogués expressar la seva opinió i, d'aquesta manera, elaborar un full de ruta acurat per quan el ministeri tiri endavant el Pla Hidrològic.

Els assistents
Entre els assistents a la cimera hi havia polítics, científics, juristes, membres d'ONGs i experts de tota mena. Narcís Prat, però, catedràtic del Departament d'Ecologia de la UB, va ser l'únic que va pronunciar una ponència. Entre altres qüestions, va destacar que hi havia molts estudis científics que diuen que els cabals que marca el PHE no són els òptims, i va declarar que hi havia un "frau científic". També va explicar que calia donar més importància a la connexió entre el riu i el mar, que no s'estava tenint en compte al PHE, ja que comportaria beneficis ambientals que no es poden valorar en diners.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema