El jutge investiga la diputada del PSC i extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sabadell, Montserrat Capdevila, per haver utilitzat la targeta del Parlament per acompanyar Manuel Bustos en viatges "que responien a assumptes de caràcter privat entre els dos", segons detalla la interlocutòria avançada pel diari ARA.

Segons el magistrat, Capdevila podria haver comès un delicte de malversació de fons perquè va utilitzar la targeta per sufragar els desplaçaments. Els viatges es van fer entre el maig i el setembre del 2012, quan Bustos i Capdevila ocupaven els seus càrrecs a l'Ajuntament. El jutge ha obert una peça separada del cas Mercuri per resoldre aquests fets.

La interlocutòria explica que, arran de la investigació del cas Mercuri, s'ha posat de manifest que Montserrat Capdevila va acompanyar l'alcalde Manuel Bustos en uns viatges que els dos van fer entre el maig i el setembre del 2012. Segons el text, aquests viatges "responien a assumptes de caràcter privat entre els dos" però tot i així "les despeses del desplaçament s'havien sufragat amb la targeta número 9724370039512556 titularitat del Parlament de Catalunya".

Indicis aparents d'imputació

El ministeri Fiscal ha presentat un informe en que entén "l'existència d'indicis aparents d'imputació de l'actual diputada del PSC Montserrat Capdevila Tatché". Per això, ha sol·licitat "la realització d'exposició raonada pel jutge per l'elevació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya", en tant que aquest és l'òrgan competent per poder imputar diputats i senadors.

Segons la interlocutòria, Capdevila podria haver comès un delicte de malversació de fons perquè va utilitzar la targeta del Parlament per viatges "privats". El jutge subratlla que aquesta targeta només pot ser utilitzada per les despeses generades per l'activitat de diputada del Parlament.

Peça separada del cas Mercuri

Davant de tot plegat, el jutge ha decidit obrir una peça separada del cas Mercuri que tindrà com a objecte la investigació d'una "presumpta malversació de fons públics" comesa per Montserrat Capdevila. Serà la peça número 25 bis.

Targetes retirades el juliol del 2012

Fonts del Parlament han explicat a l'ACN que els diputats disposaven d'una targeta que només servia per poder pagar bitllets de RENFE. Aquesta targeta, però, va ser retirada el juliol del 2013 i en cap cas era de crèdit.

Montserrat Capdevila va deixar l'Ajuntament de Sabadell el setembre del 2013 per centrar-se en la seva activitat com a diputada del PSC al Parlament.