La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, i l'exsecretari d'organització del PSC José Zaragoza no van comparèixer ahir a la comissió del Parlament, tal com estava previst, per aclarir el seu paper en el cas Método 3, cosa que va provocar la condemna de CiU, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i les CUP. Els dos dirigents no van comparèixer malgrat que la Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) els havia citat per analitzar el seu paper en un cas de presumpte espionatge polític, arxivat ja per la justícia. CiU i ICV volen que la Mesa del Parlament decideixi si pot actuar legalment contra Sánchez-Camacho si considera que una diputada i senadora en representació del Parlament constitueix un "càrrec públic", i ja que l'Estatut estableix que els càrrecs públics estan obligats a comparèixer davant el Parlament quan aquest ho sol·licita.

ICV-EUiA ja ha presentat una proposta de resolució amb dos punts, el primer per reprovar l'actitud de Sánchez-Camacho, i el segon per demanar que renunciï i torni la seva acta de senadora. La tercera repercussió és que el grup de Ciutadans (C's) tornarà a demanar formalment que es creï una comissió d'investigació sobre l'espionatge polític, una petició que CiU, ERC i ICV-EUiA secunden ara mateix però amb matisos, ja que els convergents consideren que hi han de comparèixer càrrecs de l'Estat com el ministre de l'Interior per poder complir amb els seus objectius. Sánchez-Camacho va comunicar per carta a la CAI la seva negativa a comparèixer ja que entén que no està obligada a això i que el cas judicial obert entorn de l'espionatge dut a terme per l'agència de detectius Método 3 ja ha estat tancat.

José Zaragoza, de la seva banda, que no ocupa cap càrrec dependent de les institucions catalanes perquè és diputat socialista al Congrés, no ha fet arribar a la CAI cap justificació per escrit.