La Comissió Europea ( CE ) nomenarà un coordinador comunitari per als treballs en els corredors principals de la xarxa transeuropea de transport, inclosos els del Mediterrani i de l'Atlàntic. L'eurodiputada Izaskun Bilbao ( PNB ) ho va revelar ahir en donar a conèixer la resposta a una pregunta parlamentària que ella va plantejar l'Executiu comunitari per interessar-se per les causes dels retards en el desenvolupament de la "Y basca". "La Comissió Europea nomenarà en breu el coordinador que preveu l'article 45 del Reglament de Xarxes Transeuropees de Transport , que s'ocuparà de revisar la marxa de les inversions en tots els corredors de la xarxa principal de la Unió Europea", va explicar el comissari europeu de Transports, Siim Kallas, en la seva resposta a la política basca.

Kallas afegeix en la seva resposta que s'elaborarà un pla de treball del corredor, "com a molt tard per a desembre de 2014", que "inclourà la llista de projectes necessaris i les fonts de fons i finançament previstes per al corredor".

Aquesta figura presidirà fòrums específics de cada corredor que, abans d'acabar l'any, elaboraran un pla de treball amb els projectes que cal executar i les fonts de fons i finançament previstes per a cada corredor, segons el comunicat de l'eurodiputada. Després de rebre la resposta del comissari, la política basca va dir que aquestes mesures "obligaran els Estats membres ( de la Unió Europea) a precisar els seus compromisos i plans d'inversió".