Una diputada del PSC pagava viatges amb una targeta del Parlament

El jutjat obre una peça separada del cas Mercuri per aclarir els desplaçaments de Capdevila

31.01.2014 | 00:00

El fiscal ha demanat a la jutge de Sabadell que investiga el cas Mercuri que elevi una petició al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè imputi la diputada del PSC Montserrat Capdevila, per pagar desplaçaments privats a Madrid amb una targeta del Parlament. En un acte, que el diari Ara publica en la seva edició digital, la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell acorda obrir una peça separada sobre aquesta causa, abans de decidir si, com li demana el fiscal anticorrupció, formula una exposició raonada davant el TSJC perquè imputi Capdevila, que gaudeix de la condició d'aforada. La petició del fiscal s'inicia a partir d'un informe dels Mossos d'Esquadra, arran del seguiment a l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, en què es va comprovar que l'exdirigent socialista va efectuar entre maig i setembre de 2012 diversos viatges a Madrid acompanyat per Capdevila, que llavors era regidor de Serveis Centrals de Sabadell -càrrec del qual va dimitir al setembre passat-. Segons l'informe policial, malgrat que Capdevila acompanyava Bustos per assumptes "de caràcter privat entre tots dos", sufragava els desplaçaments a Madrid a càrrec de la Visa del Parlament de Catalunya, que té com diputada.
El fiscal aprecia així indicis aparents perquè Capdevila sigui imputada per malversació de fons, decisió que correspondria adoptar a l'alt tribunal català donada la seva condició d'aforada. Per aquest motiu, el fiscal anticorrupció ha demanat a la jutge de Sabadell que remeti el cas al TSJC. La jutge admet en l'acte l'"aparença delictiva" d'aquests fets.

La resposta
En un apunt al seu blog, Capdevila va assegurar que mai havia comès cap acte il·lícit en l'àmbit de les seves responsabilitats i va denunciar que s'havien "torçat" els instruments jurídics de l'Estat de Dret per desestabilitzar-la "personal i políticament". "Aquests mètodes em produeixen la màxima repugnància i fàstic", subratllava Capdevila en el seu blog, en el qual sostenia que només veia en aquest procés una intenció de desacreditar-la. La diputada socialista apuntava a més que existia un "buit normatiu" sobre la regulació de l'ús de la targeta de Renfe (en l'acte es parla de targeta Visa), ja que no s'havia establert cap mecanisme per justificar les despeses. Malgrat reiterar que està convençuda que no ha fet cap ús il·lícit de la targeta, la diputada revela que el passat 8 de novembre va reintegrar l'import íntegre de les despeses.

Catalunya


Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

El menor, de nacionalitat francesa, va morir dilluns a l'Hospital Sant Joan de Déu on estava...

Una empresa dissenya vestits antimosquits i antipaparres per a gossos

Una empresa dissenya vestits antimosquits i antipaparres per a gossos

Stingbye està especialitzada en la confecció de peces que protegeixen de les picades

Aena defensa el paper de la Guàrdia Civil al Prat i diu que és «transitori»

Aena defensa el paper de la Guàrdia Civil al Prat i diu que és «transitori»

La directora de l'aeroport de Barcelona assegura que el problema és entre l'empresa i els seus...


El TC rebutjarà avui el recurs de súplica per a la tramitació exprés

El TC rebutjarà avui el recurs de súplica per a la tramitació exprés

El ple del TC tanca la porta al nou Reglament del Parlament català per tramitar de forma ràpida...

Graven una violenta agressió a un conductor de bus a Eivissa

Graven una violenta agressió a un conductor de bus a Eivissa

Dos joves es barallen amb un xofer mentre desenes de persones tracten de parar la discussió

Enllaços recomanats: Premis cinema