El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va afirmar ahir que el procés sobiranista a Catalunya "no és un tema especialment important" per als agents econòmics internacionals per "una raó molt simple: perquè no hi haurà referèndum i no hi haurà independència de Catalunya". Segons De Guindos la independència de Catalunya és "inviable" i és "impossible" separar l'economia catalana de l'espanyola perquè "han estat unides des del naixement d'Espanya". En aquest marc va recordar que hi havia territoris com Catalunya on el Tresor finança els serveis públics dels ciutadans.

"És cert que parla amb les agències de ràting, amb els inversors internacionals i amb els meus col·legues, i (el procés sobiranista) no és un tema especialment important", va afirmar en una entrevista a la COPE abans de destacar que "totes les variables macroeconòmiques i financeres sobre Espanya han anat a millor en l'últim any i mig". Segons De Guindos, aquesta manca de preocupació per part dels agents internacionals respecte a Catalunya es deu a "una raó molt simple", que és la que va manifestar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fa pocs dies: "no hi haurà referèndum i no hi haurà independència de Catalunya". A més, va afirmar que "l'economia catalana està absolutament imbricada i relacionada amb la de la resta d'Espanya".

Més declaracions

El president del Banc Santander, Emilio Botín, va dir sentir-se "content" que els dos partits nacionals, en referència al PP i al PSOE, "estiguin en la mateixa línia" sobre la proposta d'independència de Catalunya, davant la qual són contraris. Botín va respondre així a una pregunta sobre la proposta d'independència catalana, que en la seva opinió, no dóna suport a la confiança dels inversors a l'Estat espanyol.