L'expresident valencià, Francisco Camps, ha assegurat aquest dissabte després de declarar com testimoni en el 'cas Nóos' que no es troba preocupat perquè ha treballat "amb la màxima honestedat i honorabilitat". Camps ha fet aquestes declaracions als mitjans de dues hores de declaració per escrit a un despatx del Consell Jurídic Consultiu (CJC) davant la secretària judicial i incomunicat de l'exterior, acollint-se així al seu dret com expresident autonòmic. L'excap del govern valencià ha negat que ell i Rita Barberá es reunissin amb Urdangarín al palau de La Zarzuela per negociar els contractes que el jutge investiga. Camps ha respost totes les preguntes, que ha xifrat en "menys d'un centenar".

El jutjat d'instrucció número 3 de Palma, que instrueix el 'cas Nóos', ha pres declaració aquest dissabte a l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, en qualitat de testimoni i en relació amb les contractacions del govern valencià amb l'Institut Nóos que dirigia Iñaki Urdangarín.

La declaració de Francisco Camps, que ha durat unes dues hores, s'ha realitzat finalment per escrit en un despatx del Consell Jurídic Consultiu (CJC) davant la secretària judicial i incomunicat de l'exterior. Camps s'ha acollit així al seu dret com expresident autonòmic. La seva secretària ha anat transcrivint les preguntes que se li han formulat i que no han superat el centenar, segons que ha explicat el mateix Camps.

Es tracta de la segona citació a Francisco Camps després que en la primera, el passat 16 de novembre, la secretària judicial ni els agents de la policia judicial no el van localitzar al seu domicili per efectuar-li la declaració

El jutge José Castro investiga les contractacions de les cimeres València Summit i l'organització de la candidatura de València als Jocs Olímpics Europeus, una cita esportiva que mai no es va arribar a celebrar. També tracta d'averiguar si es va produir una reunió entre Camps, l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i Iñaki Urdangarín a La Zarzuela per parlar d'aquests contractes. L'administració valenciana hauria pagat uns 3'6 MEUR a Nóos per aquests contractes.

Francisco Camps ha arribat al CJC a les 09:00 hores, quan faltaven dues hores per a la citació, en cotxe acompanyat d'una altra persona i ha rebutjat fer declaracions als mitjans. A les portes de la seu del Consell Jurídic Consultiu s'han concentrat alguns manifestants, principalment extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

A la sortida de la declaració, Camps s'ha adreçat als mitjans de comunicació a l'interior de l'edifici i ha advertit que no podia donar molta informació de la mateixa perquè el jutge així li ho havia indicat.

L'expresident valencià ha dit que es trobava "tranquil" després d'haver superat "un tràmit més". Preguntat per si estava preocupat, l'excap del Consell ha respost que "en absolut" i ha afegit que estava preocupat "ni per aquest tema ni ho he estat per altres, aquí s'ha treballat amb la màxima honestedat i honorabilitat en tots els àmbits de l'administració autonòmica des dels organismes públics de la Generalitat Valenciana"

"Estic convençut que al final s'aniran aclarint tots els dubtes que pugui haver perquè es raonable que algú tingui dubtes, éss una mica llarg tot això, també em va ocórrer amb altre tema que vostès recordaran i del qual ara fa dos anys però no hi ha cap tipus de problema perquè aquí s'ha treballat primer per l'interès general, dels ciutadans de la Comunitat Valenciana i moltes ocasions d'Espanya, no totes les autonomies poden dir el mateix", ha sostingut.

Camps ha dit que l'administració valenciana és "d'una enorme complexitat" i que compta amb sistemes de control i auditoria que fan que sigui "impossible passar un paper d'un lloc a una altre sense que passi per on correspon".

"Tot s'ha fet bé i tot s'ha fet"

"Tot s'ha fet bé i tot s'ha fet", ha defensat l'expresident valencià, qui ha reiterat que no es trobava preocupat tot i reconèixer que no li agradaria haver tingut que declarar.

Preguntat per si sentia enganyat per Urdangarín, tal com va dir l'alcaldessa Rita Barberá en la seva declaració, Francisco Camps ha assegurat que no se sent "enganyat per ningú perquè varem posar en línia el que corresponia, altres es poden sentir enganyats per altres persones. La meva competència és la presidència de la Generalitat Valenciana fins fa 2 anys, i que la Comunitat Valenciana lideri aspectes de prosperitat i benestar com hem estat liderant des de tants anys".

Camps també ha estat preguntat si desmentia una reunió amb Urdangarín a La Zarzuela per tancar contractes que el jutge investiga, tal com va fer amb Rita Barberá en la seva declaració. "En la mateixa línia que l'alcaldessa", ha reiterat fins a dues vegades i ha explicat que amb el Duc de Palma es trobaven "en audiència públiques" però que "no parlàvem d'aquests convenis".

"El tema important aquí és la promoció de la ciutat, els Jocs Europeus són una realitat i l'any vinent se celebraran i es podien haver celebrat a València i no es va fer per la candidatura de Madrid", ha defensat Camps, qui ha afegit que són "apostes extraordinàries que han permès que la Comunitat Valenciana hagi liderat l'arribada de turistes estrangers".