El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat els documents pel càlcul per les balances fiscals que la Generalitat sol·licita des de fa un any, per saber el dèficit fiscal de Catalunya amb caràcter anual. Aquest divendres Duran va registrar a la cambra baixa tota la documentació necessària que depèn de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat per tenir les dades amb les quals es feia fins ara el càlcul. Per primera vegada, el Govern espanyol s'ha negat a enviar al govern català aquesta informació. Duran i Lleida denuncia la "manca de transparència i d'opacitat en no fer públiques les bases de dades utilitzades, els criteris i els mètodes de càlcul".

En concret, el líder d'Unió ha reclamat les obligacions reconegudes en concepte d'inversions reals regionalitzades (de cada empresa pública, consorci i fundació pública estatal a Catalunya i la resta de comunitats autònomes) pel 2011 i 2012. També les dels els organismes autònoms, agències estatals i altres organismes públics, amb el detall dels capítols de transferències corrents i de capital dels mateixos anys.

CiU té la sospita que, amb la nova metodologia de càlcul anunciada pel ministre Montoro, "el govern de l'Estat està cuinant aquestes dades que durant vint-i-cinc anys la Intervenció General de l'Estat havia facilitat a la Generalitat".

La convenció del PP, "res de res per a Catalunya"

El vicesecretari general d'UDC, Antoni Font, ha estat l'encarregat de carregar contra la convenció nacional del PP a Valladolid i ha assegurat que és la trobada "del res de res per a Catalunya". A través del seu compte de Twitter, Font ha assenyalat que el "PP o el no res, el tot o res" que preconitzen els populars aquests dies vol dir per a Catalunya "res de balances fiscals, res d'immersió lingüística, res de traspassos pendents, res de disposició addicional tercera, res de reconèixer el dèficit fiscal i, sobretot, res de consulta". "En el fons i les formes, el PP vol dir res per a Catalunya i, en canvi, més Estat, més recentralitzat i uniforme", ha finalitzat el vicesecretari general d'Unió.