Més de 1.700 persones, segons l'organització, han debatut i dialogat sobre com combatre les polítiques d'austeritat dels governs. "No n'hi ha prou amb denunciar, volem guanyar-los, fer-los fora", ha etzibat la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats en inaugurar l'Assemblea Oberta. La manera de fer-ho és, diuen, articular la mobilització de l'esquerra que ara per ara actuen aïllats en diversos fronts socials. "Per separat no fem prou", ha afirmat. Així ho ha dit també el líder ecosocialista, Joan Herrera. "Que la por passi de bàndol, la por només es venç anant acompanyats", ha afirmat en una crida a la unitat. Herrera ha apel·lat a l'esperit del 15M i ha demanat que es traspassi a la vida pública.

Deprés de les intervencions de Camats, Herrera i del coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, els assitents s'han organitzat en grups reduïts. Després del debat, han intervingut davant de l'Assemblea, entre d'altres, l'exdiputat socialista Toni Comín; la regidora no adscrita a l'ajuntament de Berga, Hermínia Altarriba (exmilitant del PSC), i representants de SOS Racisme, Sobirania Energètica. També hi ha parlat el portaveus dels comitès d'empresa de TV3, Panrico i Alstom; una de les intervencions més aplaudides. També s'han sentit Pere Almeda, de Nova Esquerra Catalana i els secretaris generals d'UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego.

Els relators de cada grup reduït han recullit les conclusions del debat i que l'Assemblea Oberta farà públic abans d'acabar.