El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va deixar ahir en mans de la comissió de garanties del partit les mesures que cal prendre amb els crítics que avui participaran en una assemblea oberta d'ICV-EUiA. "Ja veurem els resultats d'aquesta participació", va alertar Navarro des de Santa Perpètua de Mogoda, on es va reunir amb els treballadors de Panrico. El líder socialista va subratllar que els militants del PSC havien de participar en els actes del PSC i que era la direcció "qui decideix fer actes conjunts amb altres partits". Jordi del Rio, membre de l'executiva, i Fabián Mohedano, apartat per assistir a un acte d'ERC, ja han confirmat la participació en l'acte ecosocialista.

D'altra banda, l'alcalde de Lleida i membre del corrent crític del PSC Agrupament Socialista, Àngel Ros, va assegurar ahir que ara "no dóna suport" a l'Assemblea Oberta impulsada per ICV-EUiA. En un breu comunicat, Ros va matisar així la seva posició un dia després de mostrar-se favorable a què altres companys, també crítics amb la direcció del partit, participessin de l'acte ecosocialista. El comunicat de Ros -que deia que es desvinculava de l'Assemblea "per decisió pròpia"- va arribar justament unes hores després que el líder del PSC, Pere Navarro, hagués avisat els crítics que la participació en l'acte d'ICV-EUiA pot tenir conseqüències.

Campanya de CDC

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va llançar ahir una campanya sobiranista que posa l'accent en el "sí" a la consulta, deixant per més endavant els "sís" a un Estat i a la independència, i donant prioritat als missatges d'"optimisme" que hi haurà referèndum el pròxim 9 de novembre. "En la campanya ens posicionem pel triple sí -sí a la consulta, a un Estat i que sigui independent-, però d'ara fins a la convocatòria de la consulta ens concentrarem en el "sí, vull votar", va explicar el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, en la presentació dels cartells de la iniciativa. Rull va explicar que el líder del partit i president de la Generalitat, Artur Mas, participarà en la campanya assumint un "paper institucional", tenint en compte que una de les funcions que té encomanada com a cap del Govern és la convocatòria de la consulta sobiranista per al 9 de novembre, per a la qual no té l'aprovació del Govern central.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va valorar l'informe donat a conèixer aquesta setmana per la fundació FAES sobre la secessió de Catalunya i va dir que ofereix claredat perquè els ciutadans coneguin els efectes i les conseqüències d'una eventual independència.