El Parlament ha aprovat, amb els vots d'ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i CDC, reclamar al govern espanyol la "retirada immediata" de l'avantprojecte de Llei de l'avortament que promou el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. Els diputats de C's han decidit abstenir-se. Els del PPC i els d'Unió han votat en contra. Han faltat a la votació Marta Llorenç i Joana Ortega, ambdues d'Unió. La moció, presentada pels socialistes, és la primera de les dues que aquest dijous porta als diputats a votar aquesta petició a l'Estat, i convida al Govern a "treballar a totes les instàncies, tant a escala europea com estatal, per evitar aquesta tramitació" de la llei de l'avortament.

Els diputats del Parlament de Catalunya han debatut aquest dijous a la tarda sobre l'avantprojecte de llei de l'avortament que ha presentat el govern espanyol. Tot i haver-se pronunciat en contra quan només hi havia la intenció de Gallardón, aquest ha estat el primer cop que la cambra s'ha pronunciat des que l'Estat va plantejar la reforma de la norma.

Els vots a favor d'ERC, el PSC, ICV-EUiA, la CUP i CDC, han estat suficients perquè el Parlament "demani al govern de l'Estat la retirada immediata de la tramitació" de l'avantprojecte de llei per tal de "garantir el dret de les dones a adoptar lliurement decisions que afecten a la seva vida sexual i reproductiva, i reconèixer la capacitat de les dones a decidir plenament sobre el seu embaràs". El mateix suport ha tingut el punt que diu que el Govern català "ha de treballar a totes les instàncies, tant a escala europea com estatal, per evitar aquesta tramitació".

On els socialistes no han rebut més que el suport d'ICV-EUiA i la CUP és en l'apartat de la moció referent a les mobilitzacions ciutadanes en favor dels drets de les dones. Així, s'ha rebutjat que el Govern "acompanyi i doni suport, amb els mitjans logístics i mediàtics disponibles, a totes les mobilitzacions ciutadanes i dels professionals de la salut que s'estan organitzant per rebutjar la tramitació de la reforma". De la mateixa manera, tampoc s'ha aprovat convocar "immediatament" el Consell Nacional de les Dones de Catalunya "per plantejar una campanya de mobilitzacions conjuntament amb la societat.