La Generalitat ha recaptat 41,4 milions d'euros amb la taxa turística des de la seva implantació al novembre del 2012 i fins a finals del 2013. La xifra de balanç del primer any d'aplicació d'aquesta taxa l'ha donat a conèixer aquest dijous el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en el ple del Parlament. Puig ha destacat que l'impost ha tingut un primer any de funcionament "més que acceptable" i ha afegit que amb els nous instruments telemàtics i informàtics de què disposa la Generalitat, aquest 2014 s'incrementarà l'efectivitat en la recaptació de l'impost.

Segons ha assenyalat Puig, el Govern valora "molt positivament" el primer any d'implantació de la taxa. "Al 2013 hem tornat a batre rècords de turisme estranger, i el més important, de despesa generada", ha reblat el conseller. Des de la posada en marxa de la taxa, al novembre de 2012, i fins a 31 de desembre de 2013, s'han recaptat un total de 41.375.715 euros. En import anual, que va de gener a desembre de 2013, la recaptació es va situar als 38.569.367,9 euros.

El conseller ha explicat que l'import recaptat ha repercutit en el sector, destinant-lo al foment de les polítiques de promoció i de dinamització turística local. Així mateix, ha assenyalat que els diners de la taxa han permès mantenir "unes potents campanyes de promoció turística a l'exterior i sostenir la millora dels productes turístics que ofereix el nostre país".

D'altra banda, Puig ha volgut assenyalar que la gestió de la taxa s'està duent a terme sense incidències. En aquest sentit, ha explicat que, a excepció dels primers mesos, s'estan realitzant "puntualment" les transferències de les liquidacions trimestrals de l'impost a cadascun dels ajuntaments.

Així mateix, el conseller ha avançat que de cara a aquest 2014, "amb nous instruments telemàtics i informàtics incrementarem l'efectivitat en la recaptació de l'impost, també en els habitatges d'ús turístics".