CiU guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya si se celebressin avui, segons la projecció que inclou el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. La federació nacionalista continua caient -fins a tres punts en intenció directa de vot (14,5%) respecte el novembre passat- però en la projecció en escons supera a ERC, que també veu com baixa un punt la seva intenció directa de vot (20%). Segons el CEO, CiU obtindria entre 35 i 36 diputats, superant als republicans, que n'assolirien entre 34 i 35. Hi hauria un triple empat en la tercera posició entre ICV-EUiA, PSC i C's (14-15). El PPC es quedaria en 12-13, mentre que la CUP se situaria entre els 7 i els 9 diputats.

La intenció directa del vot -les respostes sense 'cuina' dels enquestats- deixen ERC en la primera posició amb un 20%, CiU segona, amb un 14,5% i la CUP tercera, amb el 6,4% dels vots. El creixement de la CUP és una de les notes més destacades del baròmetre. L'esquerra independentista passa del 3,9% en intenció directa el novembre del 2013 al 6,4% i supera al PSC, que es queda amb el 6,1%. Les correccions que introdueix el CEO deixen la CUP en la setena posició al Parlament, però amb un creixement d'entre 4 i 6 diputats respecte a la situació actual.

Un cop feta la projecció de vots i d'escons, CiU i ERC es disputen el primer lloc al Parlament amb una diferència mínima. Per la tercera posició hi ha un empat tècnic entre ICV-EUiA, el PSC i C's. Els ecosocialistes tenen un 5% en intenció directa i un 11,6% en estimació de vot, els socialistes un 6,1% en intenció directa i un 11,4% en estimació de vot i C's un 4% en intenció directa i un 11,6% en estimació. Totes tres formacions oscil·larien entre els 14 i els 15 diputats.

El PPC és el partit que surt més perjudicat de l'enquesta respecte al baròmetre del novembre passat. Els populars passen a tenir un 1,6% en intenció directa de vot (tradicionalment aquest percentatge ja és molt baix) i un 9,2% en estimació de vot, fet que, segons el CEO, els deixaria en una forquilla d'entre 12 i 13 diputats, a la sisena posició.

Eleccions al Congrés dels Diputats

Pel que fa a les eleccions al Congrés dels Diputats, CiU continuaria sent la primera força política amb 14-15 diputats i un 22,7% d'estimació de vot, tot i que la intenció directa de vot que el CEO atribueix a la federació nacionalista és d'un 13,2%. ERC, amb un 17,4% en intenció directa i un 19,1% en estimació de vot ocuparia la segona posició amb 11-12 diputats. El PSC passaria a ser tercera força amb 8-9 diputats, el PP n'obtindria entre 5 i 6, ICV-EUiA aconseguiria 4 i C's i la CUP tindrien possibilitats d'accedir a la cambra baixa espanyola si finalment decideixen presentar-se a les eleccions estatals.

El CEO assigna 2-3 diputats a C's i a la CUP li'n dóna 1 destacant la possibilitat que superi la barrera mínima del 3% dels vots a la circumscripció de Barcelona. Ni UPyD ni cap altra formació política obtindria representació a les Corts espanyoles.

El bon moment que travessa C's en les enquestes electorals contrasta, segons el director del CEO, Jordi Argelaguet, amb el retrocés del PPC. Segons ell, els antics votants populars són ara dels que es nodreix l'increment de C's, tot i que fa alguns mesos havia estat de la 'fuita' del PSC.