El PSC ha atribuït a un "evident canvi de cicle electoral" els resultats que el CEO atorga als socialistes catalans i a la resta de formacions si ara es fessin unes eleccions. Així ho ha expressat el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, que també ha assegurat que el seu partit "treballarà per explicar els arguments perquè s'opti per la papereta socialista, i lluitarà per aconseguir la confiança". Del resultat del sondeig sobre una hipotètica consulta, López creu que les dades "no canvien la situació actual" i s'ha limitat a valorar que aquest "és un debat que està viu al nostre país". El socialista no ha volgut fer cap més declaració sobre els resultats de l'enquesta.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, per la seva banda, s'ha mostrat convençuda que les dades de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que s'han fet públiques aquest dimecres no reflecteixen la realitat. "Estic segura que no hi ha una majoria independentista a Catalunya, no existeix", ha afirmat contundentment atribuint el resultat del 47,1% a favor del 'sí-sí' al que voldria CiU. A més, Sánchez-Camacho ha carregat contra la utilització del CEO que fa el Govern i ha defensat que la funció d'aquest organisme és saber els "problemes reals" i no estudiar l'independentisme o fer preguntes d'una Catalunya de ficció.

Per Sánchez-Camacho, el fet que el CEO hagi preguntat sobre la doble pregunta de la consulta pactada per diversos partits catalans és una demostració més que "l'activitat del Centre d'Estudis d'Opinió és una malversació i una mala utilització dels recursos dels catalans".