El ple de l'Ajuntament de Barcelona va acordar ahir per unanimitat, en una declaració institucional, demanar al Govern català i als promotors del complex hoteler, d'oci i joc BCN World, que no utilitzin el nom de la capital catalana o les sigles BCN per denominar aquest projecte. BCN World, promogut per la promotora d'inversions Veremonte, està previst que es comenci a construir aquest any entre Salou i Vila-seca i que s'inauguri a final del 2016. En declaracions als mitjans, el president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, promotor d'aquesta declaració, va mostrar la seva satisfacció per la unanimitat aconseguida per demanar que aquest projecte d'oci i joc deixi de portar el nom de la ciutat de Barcelona.

Gomà va assegurar que demanarà a l'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias (CiU), que sigui "molt exigent" i va recordar que el seu grup sempre havia rebutjat el projecte de Barcelona World, que compta amb el suport d'altres grups, especialment de CiU i del PSC. De la seva banda, la tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, va argumentar el suport de CiU a la petició en què els promotors no han demanat a l'Ajuntament de Barcelona la cessió del nom i tampoc ho ha fet el territori de Tarragona.

"Primer ha de voler-ho el territori i demanar-ho", va assenyalar Recasens, que va deixar oberta la porta a estudiar si és possible que s'utilitzi el nom de Barcelona en aquest complex.