Les farmàcies catalanes no han cobrat la factura de les receptes dispensades el mes d'abril, en un nou incompliment dels terminis de pagament per part del Servei Català de la Salut (CatSalut), que acumula un deute amb els apotecaris de més de 228 milions d'euros.

Segons que va informar air el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, la Generalitat hauria d'haver pagat ahir 113,2 milions d'euros corresponents a la factura dels medicaments dispensats durant el mes d'abril. Aquest pagament estava previst per a aquesta data, segons el Concert vigent signat amb el CatSalut.

Aquesta factura impagada se suma a la del mes de març, que ascendia a 115,5 milions d'euros, i que els farmacèutics haurien d'haver cobrat el passat 5 de maig.

D'aquesta forma, ja són 228,7 milions d'euros el deute acumulat de la Generalitat corresponent als medicaments que es van dispensar durant els mesos de març i abril a les més de 3.100 farmàcies catalanes. Si no hi ha canvis en el calendari previst de pagaments anunciat per la Generalitat, els farmacèutics cobraran aquestes factures amb una mitjana de 55 dies de retard respecte al dia que marca el Concert i una mitjana d'uns tres mesos després d'haver-los dispensat.