Un jutjat de Barcelona ha imputat l'actual secretari general de Justícia, Enric Colet, per la seva vinculació amb la suposada trama de les ITV. L'aleshores secretari general d'Empresa i Ocupació va contractar el 2012 Josep Tous, exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona, com a mediador per pacificar aquest sector industrial, molt judicialitzat, i reordenar el mapa d'estacions. Però Tous cobrava alhora d'un empresari del sector, cosa que Colet va afirmar desconèixer.

Colet ha estat imputat pel Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, que va començar a investigar el cas de les ITV abans que el traspassés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) quan el diputat de CiU Oriol Pujol, aforat, va ser imputat. Però la jutgessa va mantenir oberta una peça separada en la qual no estava implicat Pujol, i la va mantenir en secret. Ara ha imputat Colet, que ja va declarar com a testimoni a aquest jutjat i al TSJC el maig de l'any passat.

Colet va explicar aleshores que va contractar Tous perquè els l'havien recomanat i perquè el consideraven un expert en el sector. Però va negar pressions d'Oriol Pujol per contractar-lo ni que sabés que Tous treballava per una de les empreses del sector, Upprime, propietat de Sergi Alsina, amic de Pujol i un dels empresaris imputats, que hauria pagat a Tous 2.000 euros al mes durant 11 mesos mentre treballava alhora per la Generalitat. Colet també va explicar que coneixia Tous, imputat en el cas, amb anterioritat, ja que era el secretari d'Indústria de CDC, i que tot i que al principi li va semblar bé la seva proposta de nou mapa, més endavant va començar a dubtar-ne perquè el gabinet jurídic de la Generalitat hi veia llacunes i dubtes.

Fonts del Departament de Justícia han explicat a l'ACN que el conseller, Germà Gordó, manté la confiança en Colet perquè està fent una feina "molt bona" i el secretari general ja va mostrar la seva predisposició a col·laborar fins el final amb la justícia per tal que l'assumpte es resolgui el més aviat possible.