El president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar la importància que tenen les xarxes socials i Internet perquè els ciutadans participin en el projecte sobiranista, una tesi que va defensar en un vídeo projectat davant d'empresaris a la ciutat nord-americana de San Francisco. Segons el parer de Mas, "el procés polític català va començar perquè la societat civil va tenir tant el desig com les eines tecnològiques per organitzar-lo", ja que en el projecte sobiranista, els ciutadans "poden expressar les seves opinions lliurement i d'una manera ben informada a través de les xarxes socials".

"Gràcies a la tecnologia el debat sobre el futur de Catalunya s'està estenent obertament i de forma transparent en temps real. Tothom té accés al debat: polítics, ciutadans del carrer, grups de la societat civil, estudiants, sindicats i empreses", va indicar el president català. "La població catalana està afrontant un repte democràtic molt important i interessant que probablement culminarà amb el referèndum d'autodeterminació previst per al 9 de novembre d'enguany", va dir Mas al vídeo.

La campanya

La iniciativa "Un país normal" continua incrementant la seva presència pública. Aquesta setmana ha instal·lat missatges a favor de la consulta i el dret a decidir en diverses pantalles de leds situades en algunes de les carreteres que formen la conurbació viària de l'àrea metropolitana de Barcelona. Així, lemes com "9-N. Votar és normal" o "9-N. Propera sortida, un país millor" es poden veure des de divendres passat i durant les properes setmanes a la C58 (entrada de Barcelona) o la C32 (Cornellà de Llobregat), entre altres. Així mateix, des d'ahir el tràiler del documental Un país normal es pot veure en sales de cinema de diverses localitats com ara Barcelona, Granollers, Girona, Platja d'Aro, Roses o Tarragona.